Logo Tuincreaties Boulet

Tuincreaties Boulet

Ontwerp

YannickDienst 4Heeft u een nieuw aan te leggen tuin of wil u een -gedeeltelijke of totale- make-over van uw tuin? Wij kunnen voor u de tuin van uw dromen ontwerpen. Opnieuw is daarvoor de context van uw tuin een heel belangrijke factor:

  • Plaats, locatie; ligging en situatie: Of uw tuin in de droge Kempengrond ligt of in de malse Haspengouwse bodem, dat maakt natuurlijk wel een flink verschil in aanpak. Bovendien is natuurlijk de oriëntatie (ligt uw tuin Zuid- of Noord-geörienteerd?) en de huidige toestand van uw tuin ook een doorslaggevende factor. Heeft u uitzicht op een weids landschap, of kijkt u in uw stadstuin tegen een grote blinde muur aan? Misschien is de schaduw van de grote eik in de tuin van uw buren wel net heel nuttig in de zomer…
  • Sfeer: welke sfeer wil u uw tuin laten uitstralen? Strak, modern of eerder een romantische Engelse tuin? Of een combinatie van diverse stijlen?
  • Eisen: natuurlijk heeft u over uw tuin ook wat eigen vereisten. Vanzelfsprekend gaan we daar -in de mate van het mogelijke- rekening mee houden in ons ontwerp. Heeft u een wens die totaal niet strookt met uw omgeving of écht onhaalbaar is? Dan gaan we u natuurlijk een mooi en haalbaar alternatief adviseren…
  • Noden: in bijna iedere tuin zijn er onvermijdelijk wel zaken waar we rekening mee moeten houden. (Lokale) regelgeving, plaatsing van nutsvoorzieningen of bouwvoorschriften… Allemaal noden waar we -natuurlijk- rekening mee houden in het ontwerp.
  • Toekomstige noden: een tuin gaat langer mee dan uw auto, dus moeten we zeker ook rekening houden met eventuele toekomstige noden.. We hebben geen glazen bol, maar we proberen hier steeds rekening mee te houden.
  • Levensduur: opnieuw: uw tuin gaat langer mee dan uw auto, we trachten steeds een zo lang mogelijke levensduur voor uw tuin te bekomen.
  • Budget: het budget is natuurlijk geen onbelangrijke factor. We houden ten alle tijden rekening met uw portemonnee en proberen u het beste aanbod te geven voor uw budget.
  • Omgevingsfactoren: hoe zit het met uw buren en hun tuin, die uw tuin kunnen beinvloeden door schaduwen geworpen door elementen uit hun tuin bijvoorbeeld. Zowel positieve als negatieve eigenschappen worden in rekening gebracht. ‘To borrow a landscape’ is de term die we hier toepassen…
  • Plantkeuze: onze kennis in relatie met de omgeving en uw voorkeur zorgen ervoor dat u gaat kunnen genieten van een lang bloei- en interesseseizoen.
  • Optisch interessant: er zijn een aantal zaken waar we rekening mee houden om uw tuin optisch interessant te houden. We proberen uw tuin groter te doen lijken door een goed gebruik te maken van de breedte- en diepte-assen en het zicht vanuit uw huis daarin te betrekken. Daarbij zullen we ook proberen om de tuin een verlengde te maken van uw interieur…

Hoe verloopt het ontwerpen? YannickDienst 3

1. Bespreking

De vanzelfsprekende eerste stap bij het ontwerp: het bespreken van uw wensen. Wij gaan uitleggen hoe we te werk gaan.

2. Terreinbezoek

Ter plaatse gaan kijken naar de situatie is een noodzakelijke stap. Echte tuintechnische zaken (waar jullie misschien over gekeken zouden hebben) zien we toch graag voor we aan de slag gaan, zo kunnen we beter inspelen op de situatie.

3. Opmeten

Het aloude wetenschappelijke gezegde: ‘meten is weten’ geldt ook hier. Alles opmeten zorgt ervoor dat we onze plannen en het ontwerp met de juiste basis kunnen opstarten.

4. Ontwerp maken

We hebben nu alles wat we nodig hebben om te kunnen beginnen en maken het ontwerp voor uw droomtuin. Hierbij wordt regelmatig een overlegmoment gepland zodat we ook snel en tijdig kunnen inpikken op uw feedback.

5. Overlopen en documenteren

Als het ontwerp klaar is overlopen we alles nog eens stap voor stap met u en zorgen we voor een uitgebreide documentatie. Pas dan is uw tuinontwerp helemaal klaar!

6. Aanleg

Na het ontwerpen volgt de eventuele aanleg, maar die stap staat uitvoering beschreven op de pagina met uitleg over onze dienst ‘aanleg’.